fbpx

5 Anledningar att bygga din hemsida i WordPress

wordpress hemsidor

Skriven av: Nordicadhero

Publicerad: april 3, 2020

Liten eller stor, alla företag borde ha en hemsida, speciellt eftersom det finns en stor andel potentiella kunder precis där, på nätet alltså. Vad som är intressant är att endast 53% av småföretagarna har en hemsida för sitt företag. 19% av företagarna påstår att de inte behöver en hemsida.     

Hur som helst, de flesta företagare är inte medvetna om var de ska börja för att få en hemsida på plats och tror att det är förknippat med en väldigt hög kostnad. Även om du anlitar en professionell webbdesigner så behöver inte kostnaden äta upp hela din marknadsföringsbudget.

Om du känner dig osäker på om WordPress är ett alternativ för just dig så läs vidare så går vi igenom de fördelar du bör känna till.

5 Anledningar till att bygga din hemsida med WordPress

Att bygga sin hemsida med WordPress har enorma fördelar. Några av dem är följande:

Minskar utvecklingskostnaderna

De dagar då det kostade flera 100 000: tals kronor att utveckla en hemsida är sedan länge borta. Snittkostnaden för vad som spenderades på att bygga en hemsida innan WordPress lanserades låg på 250 000 kr. Du behöver inte vara en expertprogrammerare för att förstå hur du ska bygga och hantera ditt underhåll på din hemsida med WordPress. Precis, ingen mer hårdkodning behövs!

Utveckla alla typer av hemsidor

WordPress är mest känt för bloggande men är möjligt för så mycket mer. Allt från sociala nätverk till företagshemsidor B2C / B2B, E-handel och mycket mer. Med stor flexibilitet går det att utveckla alla typer av hemsidor.

Låga underhållskostnader

Ett löpande underhåll av sin hemsida kräver mycket arbete. Du behöver ha koll på alla uppdateringar, optimera för olika plattformar och säkerställa att den är skyddad för att förhindra att hackare kommer åt den. Så pratar vi om underhåll för en hårdkodad hemsida och då förstår du att kostanden för att hålla den uppdaterad och säker kan lätt skena iväg.

Däremot om hemsidan är byggd i WordPress så är arbetsbördan mycket mindre vilket gör att kostnaden för underhåll är markant lägre jämfört med andra alternativ.

Designade teman att utgå från

En av de största anledningarna till att så många uppskattar att utveckla hemsidor i WordPress är att det finns tillgång till tusentals teman så att du kan bygga vilken typ av hemsida som helst.

Ett tema har redan struktur och design på plats vilket innebär att mycket jobb redan är gjort. Givetvis ska man anpassa färg, logga, bilder och innehåll så den blir unik och fyller funktionen för din verksamhet.  

Det finns både enklare gratis teman och premium teman med hög kvalitet till ett attraktivt pris.

Du kan utöka sidan med “Plug-ins”

Med plug-ins på WordPress kan du på ett enkelt sätt utöka hemsidans funktionalitet. Genom att använda dessa plu-ins kan du maximera din säkerhet, addera kontaktformulär, koppling till nyhetsbrev, förbättra hemsidans SEO, lägga till bokningssystem, addera en landingssida, analysfunktionalitet, hantera cookie pop-ups och mycket, mycket mer. Precis som Teman så finns det både kostnadsfria och de som kostar.  

Det finns fler än 55 000 plug-ins till WordPress idag. Så du har en hel del möjligheter att anpassa hemsidan efter dina behov och din budget.

Sammanfattning

Möjligheterna med WordPress är oändliga och det är en av anledningarna till att ca 35% av alla hemsidor använder WordPress. Även om man relativt enkelt kan utveckla sin egen hemsida med WordPress, rekommenderar vi att man tar hjälp av en expert i de fall då hemsidan har ett kommersiellt syfte. En expert ska kunna hjälpa till att göra hemsidan unik med attraktiv design och innehåll anpassat för sin målgrupp samt göra hemsidan säljande och SEO-optimerad så att man rankas högt i Googles sökresultat.   

Vid kommersiellt syfte kan det också vara klokt att avsätta ett par timmar i månaden för uppdateringar och underhåll. Alternativ kan man outsourca detta arbete genom att teckna supportavtal med sin leverantör, som ser till att hålla hemsidan uppdaterad och säker mot hackare.

Tror ni WordPress kan uppfylla era behov?

Nordic Ad Hero har valt att specialisera sig på WordPress och erbjuder utveckling, supportavtal, underhåll och webbhotell. Hör gärna av er om ni vill veta hur vi kan hjälpa just dig eller läs mer om våra tjänster här.

Tobias Nordström

Delägare och Hero Digital Marketer

 

Tobias har ett brinnande intresse för Digital marknadsföring, Analys och att skapa Resultat. Han har tidigare erfarenhet från roller som chef, säljare inom B2B och som ingenjör.

Utbildad ingenjör, vidareutbildad till Marknadsekonom, diverse ledarskapsutbildningar och certifierad inom Google.

Tobias är en skånepåg som när han inte utför hjältedåd för kunder, spenderar tid med fru och barn i Bjärred. Stort intresse för teknik och träning när tid finns över.

Favortihjälte: Superman

tobias.nordstrom@nordicadhero.se

webbutvecklare

Henrik Svensson

Delägare och Hero Digital Marketer

 

Henrik har ett brinnande intresse för Webbutveckling, han även erfarenhet från roller som chef, säljare inom B2C, projekt ledning och affärsutveckling.

Han är en smålänning som när han inte utför hjältedåd tillbringar sin lediga tid i Malmö där han bor sedan 5 år tillbaka. Träning och meditation är något Henrik försöker prioritera på sin fritid när möjlighet finns.

Förutom flertalet utbildningar inom ledarskap och företagsekonomi är Henrik certifierad inom Google.

Favorithjälte: Batman

henrik.svensson@nordicadhero.se

Du kanske också gillar…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ta del av vår kostnadsfria E-bok om Marknadsföring i Sociala Medier

Genom att skicka uppgifterna tillåter du oss att skicka e-boken till dig samt framtida kampanjerbjudande, tips & trix som hjälper dig utvecklas i din digitala kommunikation.

Du kan närsomhelst välja att sluta prenumerera.

Grattis, du kommer snart få en e-bok av oss!