fbpx

Fyra saker att tänka på när man utvecklar en företagswebbplats.

dator visar hemsida

Skriven av: Nordicadhero

Publicerad: februari 5, 2020

Visste du att endast 50% av småföretagen har en webbplats? Oavsett storleken på ditt företag kan det kosta dig hundratals kunder att inte ha en företagswebbplats.

När var förra gången du besökte ett nytt köpcentrum, tandläkare eller till och med en jurist utan att leta upp dem på internet först? Det var för länge sedan, eller hur? Tänk nu på ditt företag ur ett kundperspektiv, förmodligen vill dem veta mer om dig innan ni ingår ett avtal. Eller hur?

Om du läser detta har du troligtvis redan bestämt dig för att ditt företag skulle behöva en hemsida. Lyckligtvis kommer vi göra det mycket lättare. Fortsätt att läsa och lär dig mer om vad som är viktigt att ha i åtanke när du bygger din företagswebbplats.

Saker att tänka på när du utvecklar en företagswebbplats

Den här listan skulle kunna innehålla en uppsjö av punkter att tänka på men eftersom du är precis i början tänkte vi börja med 4 saker som är viktiga att tänka på.


Domännamn och webbhotell

När det kommer tilldomännamnet behöver du inte vara orolig, eftersom det kommer vara ditt företags webbplats rekommenderar vi att domännamnet är det samma som ditt företagsnamn. Med det sagt kommer några tips vid köp av domännamn:

• Det bör vara varumärkets egna namn

• Domännamnet ska vara kort

• Vissa ansedda domäntillägg inkluderar .com, .se och .org

• Se till att inte använda siffror såvida de inte ingår i ditt varumärke

När det kommer till hosting, se till att använda en leverantör av webbhotell med hög säkerhet och som har förmåga att skala upp vid behov när ditt företag växer. Leverantörer erbjuder olika typer av paket, allt ifrån delade till dedikerade VPS-servrar. För nystartade företag rekommenderar vi att ni använder delad service till att börja med.

man är inne på en webbplats på sin bärbara dator

Välj ett innehållshanteringssystem (CMS)

Om du planerar att hantera företagets webbplats själv. Se till att välja ett användarvänligt innehållshanteringssystem (CMS). Genom att använda ett CMS behöver du inte sätta dig in i HTML- och PHP-koder utan kan istället fokusera på att hantera innehåll och kunder. Några populära CMS är följande:

• WordPress

• Joomla!

• Drupal

• Blogger

Observera att 35% av webbplatserna på internet är utvecklade i WordPress. Det är lätt att använda och nästa alla webbhotell erbjuder WordPress gratis.


Design

Här kommer den viktigaste delen; din webbplatsdesign. Oavsett om det är en advokatbyrå, livsmedelsbutik, digitala tjänster eller en webbplats för medicinsk vård, är det definitivt designen av webbplatsen som gör skillnaden.

Se dock till att webbdesignen inte är för komplex att följa för dina kunder. I detta avseende rekommenderar experter att använda en silostruktur för att hantera innehåll på webbplatser. Lär dig mer om silostruktur här.

Nedan är några populära och lättanvända e-handelsplattformar att använda under 2020 om du har produkter att sälja:

• WooCommerce

• Square

• Shopify

• Magento

Skapa aldrig en webbplats på egen hand

Som företagare vill du förmodligen göra det mesta själv. Du kanske är duktig nog att skapa en företagswebbplats själv. Men om det är första gången du skapar en företagswebbplats, rekommenderar vi att du tar hjälp från professionella. Ett litet misstag kan kosta dig en hel del framtida konverteringar.

En professionell webbplatsutvecklare eller WordPress-utvecklare vet vad som krävs för att en webbplats ska uppmana besökaren till att klicka på, prenumerera eller köp-knappen. Låter det bra?

Vid ytterligare frågor eller förslag, skriv gärna en kommentar eller kontakta oss.

Tobias Nordström

Delägare och Hero Digital Marketer

 

Tobias har ett brinnande intresse för Digital marknadsföring, Analys och att skapa Resultat. Han har tidigare erfarenhet från roller som chef, säljare inom B2B och som ingenjör.

Utbildad ingenjör, vidareutbildad till Marknadsekonom, diverse ledarskapsutbildningar och certifierad inom Google.

Tobias är en skånepåg som när han inte utför hjältedåd för kunder, spenderar tid med fru och barn i Bjärred. Stort intresse för teknik och träning när tid finns över.

Favortihjälte: Superman

tobias.nordstrom@nordicadhero.se

webbutvecklare

Henrik Svensson

Delägare och Hero Digital Marketer

 

Henrik har ett brinnande intresse för Webbutveckling, han även erfarenhet från roller som chef, säljare inom B2C, projekt ledning och affärsutveckling.

Han är en smålänning som när han inte utför hjältedåd tillbringar sin lediga tid i Malmö där han bor sedan 5 år tillbaka. Träning och meditation är något Henrik försöker prioritera på sin fritid när möjlighet finns.

Förutom flertalet utbildningar inom ledarskap och företagsekonomi är Henrik certifierad inom Google.

Favorithjälte: Batman

henrik.svensson@nordicadhero.se

Du kanske också gillar…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ta del av vår kostnadsfria E-bok om Marknadsföring i Sociala Medier

Genom att skicka uppgifterna tillåter du oss att skicka e-boken till dig samt framtida kampanjerbjudande, tips & trix som hjälper dig utvecklas i din digitala kommunikation.

Du kan närsomhelst välja att sluta prenumerera.

Grattis, du kommer snart få en e-bok av oss!