fbpx

Vad är marknadsföringstrenderna 2020?

Digital marknadsföring

Skriven av: Nordicadhero

Publicerad: februari 24, 2020

Marknadsföringstrender 2020, mer än 80% av smartphoneanvändarna söker efter ”företag / tjänst nära mig” på Google innan de gör ett köp. De dagar då det var tillräckligt att marknadsföra ditt företag på TV, radio eller i din lokala tidskrift för att göra enorma försäljningar eller ta ditt företag till dess fulla potential är sedan länge borta. Idag spenderar företagare och marknadsförare allt mer på sin marknadsföringsstrategi för att sticka ut på marknaden.

Det handlar faktiskt inte heller om marknadsinvesteringar utan att hålla jämna steg med dagens marknadsföringstrender. Tro det eller ej, digital marknadsföring 2020 är mycket billigare än de traditionella marknadsföringskanalerna som företag brukade förlita sig på för några år sedan.

Läs vidare för att lära dig mer om marknadsföringstrenderna 2020.

Marknadstrender 2020

Vill du ta dina marknadsföringsstrategier till en helt ny nivå? Tja, här är några trendiga marknadsföringstrender att följa 2020:

Sociala medier med ”Shoppable” inlägg

Även om inlägg med köpfunktion på sociala medier har funnits i över ett år nu, kommer de definitivt att få mer uppmärksamhet 2020. Även om din målgrupp är 12-årigar, män eller kvinnliga affärsledare, är de förmodligen upptagna med att bläddra igenom sitt sociala mediaflöde. Få kommer verkligen ta sig tid att klicka på den skrymmande länken i bildtexten för att köpa något från ditt företag, det är här inlägg med köpfunktion är praktiska.

Ni som inte vet riktigt vad vi pratar om, de flesta av er har kanske sett knappen “Handla nu” precis nedanför några sponsrade Instagram-inlägg. Man kan klicka där och göra ett köp direkt.

grupp med män som tittar i sina telefoner. symboliserar marknadsföringstrender och nya sätt att nå kunder

TikTok Advertising

TikTok växte snabbare! Lanserades 2017 och har redan över 500 miljoner aktiva användare över hela världen. Så vad är grejen?

Tja, från tonåringar till ungdomar till affärsmän eller kvinnor finns det ingen väg tillbaka när du börjar svepa upp det interaktiva gränssnittet titoki. Många företag anställer nu influencers för att marknadsföra sina produkter / tjänster på TikTok.

Har du inga Influensers i din nisch? Du kan använda Traackr, BuzzSumo, Awario, Upfluence för att hitta aktiva influensers i din nisch. Bra va?

Använd mer röstsökning

Marknadsförare räknar med att mer än 50% av de totala sökningarna på internet kommer att göras genom röstsökning i slutet av 2020. Men vi har pratat om detta i flera år, eller hur?

Medan alla är upptagna med att optimera sin röstsökning SEO är det nu rätt tid att integrera röstsökning med din företagswebbplats. Gör det enklare för dina kunder att handla.

Till exempel tillåta kunder att röstsökning på din webbplats för att hitta olika lösningar, dvs produkter, tjänster, vanliga frågor, blogginlägg etc.

E-postmarknadsföring

Om du tror att e-postmarknadsföring inte är en väg för en effektiv marknadsföringskampanj, har du fel. Faktum är att många företag nyttjar och använder det som sin primära källa för att generera leads.

Du måste dock agera smartare när du skapar e-postutskick till dina potentiella och nuvarande kunder. Fokusera på engagemangsbaserade e-postmeddelanden snarare än bara att kopiera och klistra in mallar son du hittat online. Använd tilltalande e-postdesign och smarta leverans metoder för att generera mer försäljning och skapa intresse. Skapa mer interaktiva eller vanligt textmeddelanden med Google AMP för Gmail.

Se nedan för några av de bästa verktygen för e-postmarknadsföring som finns tillgängliga online:

• Dropp

• ConvertKit

• SendinBlue

• Mailchimp

• GetResponse och mer.

Vi skulle kunna ha listat hundra marknadsföringstrender och inte ens då hade vi fått med allt. Även om det rekommenderas att följa de senaste marknadsföringstrenderna för att fånga allmänhetens intresse så underskatta inte din egna förmåga att hitta en bra mix för att sälja mer och sticka ut genom bruset.

Klicka här om du vill se hur vi kan hjälpa dig med marknadsföring.

Tobias Nordström

Delägare och Hero Digital Marketer

 

Tobias har ett brinnande intresse för Digital marknadsföring, Analys och att skapa Resultat. Han har tidigare erfarenhet från roller som chef, säljare inom B2B och som ingenjör.

Utbildad ingenjör, vidareutbildad till Marknadsekonom, diverse ledarskapsutbildningar och certifierad inom Google.

Tobias är en skånepåg som när han inte utför hjältedåd för kunder, spenderar tid med fru och barn i Bjärred. Stort intresse för teknik och träning när tid finns över.

Favortihjälte: Superman

tobias.nordstrom@nordicadhero.se

webbutvecklare

Henrik Svensson

Delägare och Hero Digital Marketer

 

Henrik har ett brinnande intresse för Webbutveckling, han även erfarenhet från roller som chef, säljare inom B2C, projekt ledning och affärsutveckling.

Han är en smålänning som när han inte utför hjältedåd tillbringar sin lediga tid i Malmö där han bor sedan 5 år tillbaka. Träning och meditation är något Henrik försöker prioritera på sin fritid när möjlighet finns.

Förutom flertalet utbildningar inom ledarskap och företagsekonomi är Henrik certifierad inom Google.

Favorithjälte: Batman

henrik.svensson@nordicadhero.se

Du kanske också gillar…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ta del av vår kostnadsfria E-bok om Marknadsföring i Sociala Medier

Genom att skicka uppgifterna tillåter du oss att skicka e-boken till dig samt framtida kampanjerbjudande, tips & trix som hjälper dig utvecklas i din digitala kommunikation.

Du kan närsomhelst välja att sluta prenumerera.

Grattis, du kommer snart få en e-bok av oss!